Coleslaw z awokado i nutą grejpfruta.
Coleslaw z awokado i nutą grejpfruta to genialne połączenie. Znacznie częściej w przepisach znajdziecie sok z cytryny lub pomarańczy.
Coleslaw z awokado – składniki:
– główkę sałaty lodowej
– dwie marchewki
– jedno średniej wielkości jabłko
– pół awokado
– pół czerwonej cebuli
– pół pęczka natki pietruski
– 3 łyżki jogurtu naturalnego
– sok z pół cytryny
– sok z ćwiartki grejpfruta
– odrobina soli i pieprzu
1) Popełniłam straszną zbrodnię i po pierwsze do coleslawa dałam sałatę a nie tradycyjną kapustę, a po drugie ją poszatkowałam, bo w tej surówce wszystko powinno być mniej-więcej tej samej wielkości/grubości.
2) Marchew starłam na grubych oczkach, to samo jabłko i awokado.
3) Cebulę pocięłam w możliwie najcieńsze piórka. Dodałam drobno pokrojoną natkę.
4) Posoliłam, odczekałam chwilę i dodałam resztę składników.
Gotowe! Prawda, że banalnie proste? I naprawdę pyszne! I zdrowe! O rany, rany, same zalety. To kiedy robisz surówkę?
Zrobilaś mi smaka na grejfruta ;’)
Ale takiego z surówką czy cukrem? 🙂
Na sam owoc. Nie jem z cukrem, zawsze na hardcora 🙂
To tak jak ja cytrynę
jest moc ;D
Jutro jutro bo dziś u mnie wariacja na pesto
Rzadko robię, czas to zmienić!
Widzę, że nareszcie zaprzyjaźniłaś się z awokado 🙂 W takim połączeniu jeszcze go nie jadłam. Zastanawiam się tylko, czy jego smak jest wyczuwalny w tak bogatej asyście.
Nie jest 🙂
[…] COLESLAW z awokado […]