PRZEPISY I TIPY

Coleslaw z awokado i nutą grejpfruta.

coleslaw

Coleslaw z awokado i nutą grejpfruta to genialne połączenie. Znacznie częściej w przepisach znajdziecie sok z cytryny lub pomarańczy.

Coleslaw z awokado – składniki:

– główkę sałaty lodowej
– dwie marchewki
– jedno średniej wielkości jabłko
– pół awokado
– pół czerwonej cebuli
– pół pęczka natki pietruski
– 3 łyżki jogurtu naturalnego
– sok z pół cytryny
– sok z ćwiartki grejpfruta
– odrobina soli i pieprzu

1) Popełniłam straszną zbrodnię i po pierwsze do coleslawa dałam sałatę a nie tradycyjną kapustę, a po drugie ją poszatkowałam, bo w tej surówce wszystko powinno być mniej-więcej tej samej wielkości/grubości.
2) Marchew starłam na grubych oczkach, to samo jabłko i awokado.
3) Cebulę pocięłam w możliwie najcieńsze piórka. Dodałam drobno pokrojoną natkę.
4) Posoliłam, odczekałam chwilę i dodałam resztę składników.

coleslaw z awokado

Gotowe! Prawda, że banalnie proste? I naprawdę pyszne! I zdrowe! O rany, rany, same zalety. To kiedy robisz surówkę?

10 comments

  1. ojMaryna 12 marca, 2015 at 10:53 Odpowiedz

    Widzę, że nareszcie zaprzyjaźniłaś się z awokado 🙂 W takim połączeniu jeszcze go nie jadłam. Zastanawiam się tylko, czy jego smak jest wyczuwalny w tak bogatej asyście.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.